Birthe K. - sådan ka' det gå

"Tag dig sammen, Birthe. Kom nu, rejs dig op".

Jeg lå bare stille og kiggede på ham. Jeg følte mig helt død, og selvom jeg prøvede, kunne jeg ikke svare ham. Det var fysisk umuligt. Jeg var vågen og kunne både se og høre ham, men jeg kunne ikke få et ord udover mine læber. I 15 lange minutter lå jeg på gulvet inde i klassen og var helt tavs. Så hørte jeg lyden af ambulancesirener.

Det var mandag den 17. april 1989. Jeg var 37 år gammel. Dagen ændrede mit liv for altid.

I de sidste 25 år har jeg kæmpet en kamp for at få livet tilbage, siden jeg, som aktiv og engageret skolelærer, pludselig fik en hjerneblødning midt i et frikvarter. En hjerneblødning, der kom som et lyn fra en klar himmel, og som kunne have ramt hvem som helst. Denne bog beskriver jeg op- og nedture efter den skæbnesvangre dag. Det er samtidig en fortælling om, hvordan man, trods begrænsninger, kan finde nye værdier i livet og alligevel udleve sine drømme.

Foruden min hudløst ærlige beretning, indeholder bogen 13 historier fra personer, som har stået hende nært. Desuden finder du i bogen af adskillige digte og flotte roser, som har tæt tilknytning til mit liv.

Denne personlige beretning er velegnet til alle, der kan lide en god og sand historie. Den giver desuden et unikt indblik i en hjerneskades tanker og problemer, hvilket gør den særligt anvendelig for andre med lignende handicap og ikke mindst de behandlere, som skal hjælpe disse mennesker på vej.

I mit liv er hver dag en kamp, men det til trods, er hun stadigvæk ubesejret.